ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019: MEGA PLANT του Ομιλου Τιτοπουλος στα Οινοφυτα

 Σημάδι ανάκαμψης η μεγάλη επένδυση στα Οινόφυτα

Η ιστορία της ANYMH στο Material Handling ξεκίνησε το 1999 και ήρθε να συμπληρώσει την πρωτοπορία της ΒΙΕΜΕΤ Α.Ε.Β.Ε. στην παραγωγή συστημάτων αποθήκευσης εδώ και 47 χρόνια.

Η εικοσαετία που συμπλήρωσε πέρυσι η ΑΝΥΜΗ, μέλος του ομίλου Τιτόπουλου, μας γέμισε με γνώση και εμπειρία στον κλάδο της διαχείρισης υλικών και συγκεκριμένα στην εμπορία, τη μίσθωση και την επισκευή ανυψωτικών μηχανημάτων, καθώς και στον εξοπλισμό σημείων φορτοεκφόρτωσης με βιομηχανικές πόρτες, ράμπες, φραγές κλπ.

Το 2019 μας βρίσκει σε φάση ανάπτυξης και με αισιοδοξία για το μέλλον. Ήδη το 2018 ολοκληρώσαμε τη μετεγκατάσταση του υποκαταστήματος Οινοφύτων σε νέο χώρο 1.500 τ.μ., στον οποίο περιλαμβάνονται υποδομές για πλήρως καθετοποιημένο σέρβις περονοφόρων, πλούσια αποθήκη ανταλλακτικών καθώς και έκθεση μηχανημάτων. Η διαμόρφωσή του επιτρέπει στο προσωπικό μας να εργάζεται με άνεση, ενώ παράλληλα ο πελάτης που μας επισκέπτεται έχει την ευκαιρία να επιλέξει μεταχειρισμένα μηχανήματα της τελευταίας πενταετίας σε άριστη κατάσταση και στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Παράλληλα μπορεί να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των περονοφόρων και να κάνει test drive σε καινούρια μοντέλα.   

Βασικός στόχος μας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της εταιρείας ήταν να μπορέσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας, κάτι το οποίο θα ήθελα να τονίσω ότι δεν ήταν εύκολο. Η εμπιστοσύνη χτίζεται καθημερινά μέσα από τη δημιουργία προσωπικών σχέσεων με τους πελάτες μας και την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Καταλυτικό ρόλο παίζει το προσωπικό μας που διαθέτει το 110% των δυνάμεών του ώστε να διατηρήσει ψηλά τον πήχη της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε. 

Ένας ακόμη στόχος μας ήταν και είναι να προσφέρουμε αξιόπιστα προϊόντα σε λογικές τιμές (value for money).  Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η φιλοσοφία της YALE, της οποίας έχουμε την αποκλειστική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Η YALE με πληθώρα μοντέλων αλλά και με το τμήμα ειδικών εφαρμογών που διαθέτει, προσφέρει αξιόπιστες και παραγωγικές λύσεις, ακόμα και για την πιο απαιτητική ανάγκη. Έχει δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια ώστε να πετύχει τη χρυσή τομή μεταξύ των παραπάνω, και σε συνάρτηση με την ποιοτική κατασκευή, φιλοσοφίας build to last, τα περονοφόρα YALE αναγνωρίζονται σήμερα ως η πιο σίγουρη επένδυση για κάθε  επιχείρηση.

Η εξέλιξη της αγοράς

Κοιτώντας πίσω, προς τα προηγούμενα χρόνια, διαπιστώνω ότι  πλέον σήμερα η αγορά των περονοφόρων περνά σταδιακά σε φάση ανάπτυξης. Στα χρόνια της κρίσης χάθηκε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αγοράς. Ο στόλος των μηχανημάτων στην Ελλάδα παραμένει γερασμένος, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 χρόνια. Αυτό συνεπάγεται ότι και το κόστος συντήρησης των μηχανημάτων αυτών παραμένει υψηλό, δημιουργώντας αρνητικό πρόσημο στους οικονομικούς δείκτες της  επιχείρησης.

Μια λύση που προτείνουμε ώστε να μπορέσει μια επιχείρηση να αντικαταστήσει εύκολα το στόλο της, είναι αυτή της μακροχρόνιας μίσθωσης. Μέσα από ένα ευέλικτο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει πλήρες πακέτο συντήρησης και επισκευής του περονοφόρου, ο πελάτης μας  αποκτά καινούργιο μηχάνημα χωρίς κεφάλαιο και με σταθερό μηνιαίο κόστος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. το 60% των ετήσιων πωλήσεων γίνεται με απόκτηση μηχανήματος ύστερα από  μακροχρόνια μίσθωση.

Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι η εταιρεία μας ήταν ίσως η πρώτη που ξεκίνησε τη μακροχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα το 1999 και αυτή τη στιγμή διαθέτει στην αγορά ένα πολύ μεγάλο στόλο μηχανημάτων.

Όλα αυτά τα χρόνια μάς στήριξαν με θέρμη οι πελάτες μας, οι προμηθευτές μας και κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό μας. Για να θεωρηθεί εξάλλου μια επιχείρηση πετυχημένη, πρέπει όλα τα γρανάζια της να δουλεύουν συγχρονισμένα και αρμονικά, και πιστεύω ότι αυτό το έχουμε καταφέρει, με πολλή δουλειά και αφοσίωση.

Για ενοικίαση περονοφόρου πατήστε εδώ

ΠΑΤΗΣΤΕ