ΜΑΙΟΣ 2021: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ SOLAN ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΜΗ ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ

 

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ SOLAN 

Τα σύγχρονα κέντρα Logistics βασίζονται στην ταχεία μεταφορά εμπορευμάτων και στη διατήρηση της αποτελεσματικής φόρτωσης και εκφόρτωσης φορτίου. Λόγω αυτής της πίεσης, πολλά ατυχήματα συμβαίνουν κατά την εκφόρτωση και φόρτωση και μετακίνηση προσωπικού &  εμπορευμάτων μέσα στην αποθήκη. Η εταιρία Solan Systems προσφέρει μία σειρά εξελιγμένων λύσεων στον τομέα της ασφάλειας στην Βιομηχανία, σε εργοστάσια και εγκαταστάσεις logistics.  Η ΑΝΥΜΗ Τιτόπουλος αφουκραζόμενη την ανάγκη για μεγαλύτερη ασφάλεια και απόδοση στους αποθηκευτικούς χώρους ανέλαβε την αποκλειστική αντιπροσώπευση της  εταιρίας Solan Systems για την ελληνική αγορά.

 

1.    Σύστημα Ασφαλείας Ραμπών I-Stop

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου περονοφόρα παγιδεύτηκαν μέσα στην καρότσα ενός κινούμενου φορτηγού ή ακόμη χειρότερα έπεσαν καθώς το φορτηγό απομακρύνθηκε από την ράμπα! Τα περισσότερα από αυτά τα ατυχήματα σχετίζονται με την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ του οδηγού φορτηγού και των εργαζομένων στην ράμπα. Το σύστημα i-Stop έχει σχεδιαστεί ακριβώς για να αποτρέψει την επανάληψη αυτών των συμβάντων. Ο οδηγός φορτηγού που σταθμεύει στην ράμπα δεν μπορεί να ξεκινήσει την εκφόρτωση ή τη φόρτωση εμπορευμάτων πριν ασφαλίσει τα ελαστικά του φορτηγού με το μοναδικό τάκο, i-Stop. Μόνο όταν το i-Stop προσαρμοστεί στους τροχούς του φορτηγού, είναι δυνατό να ανοίξει η πόρτα της ράμπας του κέντρου logistics και το φορτηγό δεν μπορεί πλέον να μετακινηθεί από τη θέση του. Σε αυτήν την περίπτωση, ο οδηγός του περονοφόρου μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του με ασφάλεια. 

Εάν ο οδηγός αποφασίσει να μετακινήσει το i-Stop, θα υπάρχουν άμεσα δύο είδη ειδοποιήσεων: (α) μια προειδοποίηση 15 δευτερολέπτων που θα επιτρέψει στον οδηγό του περονοφόρου να βγει από το φορτηγό και να επιστρέψει στην πλατφόρμα με ασφάλεια. (β) Επιπλέον, θα εμφανιστεί μια κόκκινη λυχνία LED που δείχνει ότι όποιος βρίσκεται επί του παρόντος στο φορτηγό πρέπει να επιστρέψει στην πλατφόρμα. 

 

Πλεονεκτήματα συστήματος i-Stop  

 

·    Το i-Stop είναι ένα ασύρματο σύστημα που επικοινωνεί με το κέντρο logistics, χωρίς την ανάγκη ηλεκτρικών καλωδίων. 

·    Ο μοναδικός τάκος i-Stop είναι κατασκευασμένος από μέταλλο που δεν θα σπάσει κάτω από οποιοδήποτε βάρος φορτηγού. 

·    Το υπάρχον σύστημα ελέγχου i-Stop λειτουργεί με μπαταρία που μπορεί να αντικατασταθεί μία φορά το χρόνο. 

·    Το i-Stop συντηρείται εύκολα αφού δεν απαιτείται αντικατάσταση ηλεκτρικών καλωδίων. 

·    Το i-Stop δεν διακόπτει τις υπάρχουσες συχνότητες επικοινωνίας στο κέντρο logistics.

 

2. Σύστημα Ασφαλείας Οπισθοπορείας με ραντάρ SOZ3

 

Το Σύστημα Προειδοποίησης Περονοφόρου Safety Operation Zone 3, (SOZ-3) προβάλλει (με φως) την επικίνδυνη περιοχή γύρω από ένα περονοφόρο όχημα. Είναι ευαίσθητο τόσο στα αντικείμενα όσο και στους ανθρώπους

Με το σύστημα Προειδοποίησης Περονοφόρου SOZ-3, ο οδηγός του ηλεκτροκίνητου παλετοφόρου μπορεί εύκολα να αποφύγει ατυχήματα με άτομα και αντικείμενα, ειδικά όταν πηγαίνει με την όπισθεν ή σε συνθήκες κακής ορατότητας. Τα φώτα LED που είναι τοποθετημένα στο παλετοφόρο υποδεικνύουν περιοχή κινδύνου 3 μέτρων γύρω από το όχημα. Εάν το φως έρθει σε επαφή με ένα άτομο ή ένα αντικείμενο, αυτό ενεργοποιεί μια ηχητική ειδοποίηση 50-80 dB.  Όταν ένα παλετοφόρο κινείται στην αποθήκη και ξαφνικά κάτι εμφανίζεται στη λωρίδα πορείας του (με ταχύτητα 2,5 km / h ή περισσότερο), τότε το σύστημα προειδοποίησης SOZ3 τίθεται σε λειτουργία. Οι ειδοποιήσεις χρησιμοποιούν ένα ηχείο που βρίσκεται στο εξωτερικό του συστήματος, με τη συσκευή να προστατεύεται από μεταλλικό κάλυμμα. 

Το SOZ-3 μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε υπάρχουσα περιοχή λειτουργίας logistics.?

Το σύστημα διατίθεται σε 3 διαμορφώσεις:?

Πρότυπο:

Ένα τόξο λαμπερού μπλε φωτός σηματοδοτεί μια ασφαλή περιοχή στο πίσω μέρος του οχήματος. Όταν το φως έρχεται σε επαφή με ένα άτομο / αντικείμενο, ένας ήχος ειδοποίησης θα αποτρέψει ένα πιθανό ατύχημα λίγο πριν φτάσει το περονοφόρο στο σημείο συνάντησης. 

Κάλυψη 270 °
Μπορούν να προστεθούν δύο πλευρικές λάμπες επάνω στο περονοφόρο. Αυτές θα δημιουργήσουν ρίγες ασφαλείας σε κάθε πλευρά του οχήματος, ολοκληρώνοντας έτσι έναν ημικύκλιο και δημιουργώντας ένα τόξο προειδοποίησης 270 ° γύρω από το περονοφόρο όχημα.
 

360 ° κάλυψη
360 ° κάλυψη με 4 προβολείς στο πάνω μέρος του περονοφόρου για πλήρη κάλυψη και ασφαλείας.
?

Όλες οι επιλογές μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ηχητική ειδοποίηση.?

 

3.    Σύστημα Ασφαλείας Junction Observation Post

 

Το σύστημα Observation Post διασφαλίζει την αναγνώριση και προειδοποίηση των περονοφόρων που πλησιάζουν σε αποστάσεις 4 έως 8 μέτρων πριν από τα σημεία συνάντησης. Διαθέτει μονάδες ανίχνευσης και αναγνώρισης και σήματα που αναβοσβήνουν τοποθετημένα επί τόπου ή σε απόσταση 4 μέτρων. To Observation Post ανιχνεύει την κίνηση περονοφόρων όταν πλησιάζουν καθορισμένα σημεία συνάντησης και προειδοποιεί τους πεζούς ή άλλα περονοφόρα όταν βρίσκονται επικίνδυνα κοντά, μέσω προειδοποιητικού συναγερμού ή φώτων που αναβοσβήνουν.   

Τα πλεονεκτήματα του Observation Post:    

Άμεση αναγνώριση και προειδοποίηση όταν πλησιάζουν περονοφόρα ή πεζοί.

- Γρήγορη, απλή εγκατάσταση (απαιτείται λειτουργία υποδομής 12Ah/24V AC).

- Ευέλικτη διαμόρφωση σύμφωνα με τις ανάγκες και τις συνθήκες του πελάτη.

- Προσιτό κόστος.   

Πρόσθετες Εφαρμογές: 

?Σύστημα προειδοποίησης με τηλεχειρισμό. 

Αυτό το σύστημα λειτουργεί όταν μεταφέρονται επικίνδυνα υλικά σε εγκαταστάσεις παραγωγής. Για παράδειγμα, κατά τη μεταφορά θερμού υγρού μετάλλου (1.000 Celcius), ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα τηλεχειριστήριο για να ειδοποιήσει οποιονδήποτε σε απόσταση 100 μέτρων να μείνει μακριά. 

 ?Ειδοποίηση όταν υπάρχει κίνηση από έναν γερανό

Το σύστημα είναι εγκατεστημένο σε επικίνδυνες περιοχές κατά μήκος της διαδρομής ενός γερανού. Τα φώτα ειδοποίησης εγκαθίστανται όπου οι εργαζόμενοι διασχίζουν τη διαδρομή γερανού στην περιοχή της εγκατάστασης. 

?Ειδοποίηση χαμηλού ύψους διέλευσης.

Ένα σύστημα προειδοποίησης ύψους βοηθά στην πρόληψη ατυχημάτων. Υποδεικνύει χαμηλή ύψος για τα φορτηγά, όπου οι οδηγοί ίσως να μην γνωρίζουν τα όρια ύψους του οχήματος.  

?Σύστημα φωνητικής ειδοποίησης. 

Όταν πλησιάζει ένα περονοφόρο όχημα, οι εργαζόμενοι στην περιοχή λειτουργίας λαμβάνουν μια φωνητική προειδοποίηση. Το σύστημα περιλαμβάνει πολλές παραλλαγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν βάσει συγκεκριμένων απαιτήσεων. 

Σύστημα ειδοποίησης για χώρους στάθμευσης λεωφορείων.

Το σύστημα προειδοποιεί για οποιοδήποτε μετακινούμενο λεωφορείο ή φορτηγό στο χώρο στάθμευσης ή όταν πλησιάζουν σε μια διασταύρωση. 

Σύστημα Ασφαλείας Junction Observation Post (JOP)

 

4. Σύστημα πολλαπλών κατευθύνσεων Junction Observation Post (JOP System) για την πρόληψη ατυχημάτων σε χώρους εργασίας με περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα. Παρέχει μια πλήρη οπτική και ηχητική προειδοποίηση σε περονοφόρα και εργαζόμενους.

 

To Σύστημα πολλαλών κατευθύνσεων Junction Observation Post (JOP System) τοποθετείται σε διασταυρώσεις σε κέντρα logistics. Αποτελεί μια οπτική και ακουστική προειδοποίηση σε σημεία με περιορισμένη θέα, διαδρόμους με τυφλές γωνίες και περιοχές εξόδου από διάδρομους περονοφόρων όπου απαιτείται προσοχή για την παρατήρηση 3-4 κατευθύνσεων. 

Όταν απαιτείται ταυτόχρονη ειδοποίηση ασφαλείας 4 κατευθύνσεων, αυτό το σύστημα παρέχει την απαιτούμενη συνεχή κυκλική σάρωση σε κάθε περονοφόρου που πλησιάζει στη διασταύρωση. Όταν εντοπίζεται ένα περονοφόρο, ένα πράσινο φως δείχνει στον οδηγό μια ασφαλή διέλευση. Τα κόκκινα φώτα θα εμφανιστούν στις υπόλοιπες κατευθύνσεις. Μετά την έξοδο του περονοφόρου, θα εμφανιστούν ξανά πράσινα φώτα. Αυτό θα συμβεί σε 5, 9 ή 14 δευτερόλεπτα. (Ανάλογα με το τι προϋποθέσεις έχουν καθοριστεί για τη συγκεκριμένη τοποθεσία).?

Η εγκατάσταση του συστήματος Junction Observation Post (JOP System) συστείνεται να πραγματοποιείται στην κεντρική οροφή του κέντρου logistics σε ύψος 6 ή 7 μέτρων, έτσι ώστε το σύστημα να μπορεί να είναι ορατό σε ολόκληρη την περιοχή. Τα 4 φανάρια διαθέτουν 10 ισχυρά κόκκινα και πράσινα φώτα LED , καθώς και συναγερμό έως 85 ντεσιμπέλ.?

Πώς λειτουργεί το σύστημα:

Συνιστούμε να κρεμάσετε το σύστημα Junction Observation Post (JOP System) στο κέντρο ενός σημείου διασταύρωσης σε ύψος 7 μέτρων χρησιμοποιώντας 4 μεταλλικά καλώδια που τεντώνονται σε 4 υπάρχοντα σημεία πρόσφυσης. 

Απαιτείται πρόσβαση σε τροφοδοτικό στην οροφή. Όταν τροφοδοτούνται και τα 4 φανάρια είναι πράσινα. Καθώς ένα περονοφόρο όχημα αρχίζει να πλησιάζει από τη μία κατεύθυνση, το σύστημα αναγνωρίζει την κίνηση. Ένα πράσινο φως εμφανίζεται προς την κατεύθυνση του περονοφόρου που πλησιάζει. Τα κόκκινα φώτα θα είναι ορατά για όλες τις άλλες κατευθύνσεις για 5, 9 ή 14 δευτερόλεπτα. Ταυτόχρονα, ενεργοποιείται μια ηχητική ειδοποίηση για όλους τους πεζούς της περιοχής.

 

 

 

 

Για ενοικίαση περονοφόρου πατήστε εδώ

ΠΑΤΗΣΤΕ